TRICIKLI ZA DECU

tricikl-za-decu-prodaja-tricikala

Tricikli za decu 7 KORISTI KOJE PRUŽAJU

Već znate da je tricikli za decu veoma zabavni za šetnju. Da li ste znali da njihovo korišćenje ima ogromne zdravstvene koristi za razvoj vašeg deteta? Osim što dopuštaju detetu da oslobodi energiju tako što će ih voziti, omogućava razvoj drugih veština, kao što su:

Poboljšanje i jačanje respiratornog, kardiovaskularnog i mišićnog sistema.
Razvijanje ravnoteže i motoričkih sposobnosti.
Jačanje svesti o prostoru.
Sticanje sigurnosti i nezavisnosti.
Oslobađanje energije.
Disanje na svežem vazduhu.
Jačanje socijalnih i porodičnih veza.
Sada kada znate ovo! Šta čekate? Počnite uživati ​​u ovim prednostima sa svojom decom izadjite u šetnju.

1.TRICIKL ZA DECU JAČA RESPIRATORNI, KARDIOVASKULARNI I MUSKULARNI SISTEM


Zahvaljujući pedaliranju, korišćenje tricikla pomaže u poboljšanju i jačanju mišićnog tonusa, posebno mišića nogu. Ali ne zaboravite da je zbog držanja potrebnog za pedaliranje, koje može biti podržano ručkom za guranje, beba će razviti jezgrene mišiće i ispraviti ih u ispravan položaj.

S druge strane, pedaliranje je osnovna fizička vežba. Dakle, kao i svaka druga vrsta vežbe, ona aktivira cirkulaciju i povećava broj otkucaja srca. Ovo će učiniti da se srce vašeg deteta pravilno razvija i poboljša njegove performanse. Kao direktna posledica vežbanja, beba će moći da poboljša svoje disanje što će bolje oksigenisati mozak

2.POBOLJŠANJE BALANSA I MOTORNIH VEŠTINA


Iako tricikli imaju 3 točka i nizak centar gravitacije, deca još uvek uče da se moraju osećati potpuno sigurno i zaustaviti se od pada, da moraju sesti na određeni način i staviti noge na određenu tačku. Oni takođe uče da treba da ograniče kretanje volana da ne bi pali.

Ova potreba da se kontrolišu ruke i ruke za upravljanje dok istovremeno pomera stopala da bi napredovala, povećava i poboljšava motoričke sposobnosti.

3.POBOLJŠANJE SVESTI O PROSTORU


Trcikl za decu ohrabruje da sagledaju svu svoju okolinu i imaju široko vidno polje. Stoga, oni poboljšavaju svoju svest. Osim toga, kada se dete pedalira i upravlja triciklom, njihova prostorna svest se poboljšava kada steknu svest o prostoru i udaljenosti – uče da izbegavaju prepreke, menjaju smer, kada koče i kada se odguravaju… U suštini, moraju obratiti pažnju na stvari u njihovoj okolini.

4.DOBIJANJE SIGURNOSTI I NEZAVISNOSTI


Čim deca vide da su sposobna da sami upravljaju i kontrolišu tricikl i bez pomoći odrasle osobe, njihov osećaj sigurnosti i samopouzdanja u sebi raste, zajedno sa njihovom nezavisnošću.

5.OSLOBADJANJE ENERGIJE


Deca nikada ne miruju! Kod kuće, u parku, u školi… oni uvek traže način da kanališu višak energije, a tricikl je fantastičan način da to ispolje. Najbolja stvar je to što mnogi tricikli imaju točkove od mekih i tihih materijala. To im omogućava da se koriste u kući, bez pravljenja buke, u danima kada ne možete izaći u park.

Štaviše, pošto je ovo fizička aktivnost, njihov kvalitet sna će se poboljšati. Nakon duge avanture sigurno će pasti u dubok san!

6.VEŽBANJE NA SVEŽEM VAZDUHU


Danas se čini teško naći aktivnost koju deca mogu raditi na otvorenom ostavljajući iza sebe sve više sedećih aktivnosti i gledanja u telefone komjutere. Ali, sa triciklom, imate savršen izgovor da idete u park, da prošetate. Uživanje u prirodi je mnogo lepše.

7.TRICIKL ZA DECU JAČA SOCIJALNE I PORODIČNE VEZE


Ako želite da provedete više vremena sa svojim detetom, na udoban i zabavan način, tricikl za decu je upravo ono što vam je potrebno. Posebno, ako se radi o triciklu koji se razvija i raste sa vašim detetom. Razlog je taj što vas ova vrsta tricikla može pratiti svuda, jačajući vašu vezu.

Na kraju, tricikl je prilika za decu da steknu nove prijatelje u parku, zajedno izmisle nove igre, trkaju se … Ovo će im sigurno olakšati druženje s drugom decom.

Tricikli-za-decu

Saznajte više o našem asortimanu dečijih igračaka na stranici igračke za decu.

Leave a Reply